dimarts, 22 de febrer del 2011

Ocells dins l'univers

Com l'esperit de la nit que ens ronda els pensaments. Imaginarem el bosc més inmens, els arbres més alts, amb les fulles més verdes, les branques més fortes i el marró més intens. El sol brillarà més alt que mai i, sota la nostra magnitud natural, les ombres cobriran cada centímetre de la nostra pell. La lluna es posarà gelosa i voldrà sortir prest, acompanyada de la seva cort d'estrelles. I cridaran, cridarem i ens sentiran ben fort. Que no som covards, nosaltres. I estimam, clar que sí. Que potser tu ja no t'enrecordes, amor?



Ens escriuen poesies del més enllà. Vénen a buscar-nos i només hi troben llàgrimes. Tendrament ens cobriran de pètals vermells, i aquests es cremaran encenent el foc més lluminós que mai hagem vist. Les espurnes s'apagaran lentament sobre el llac de les nostres ànimes. I en farem una col·lecció, tu i jo, per donar-la als nostres fills més tard. "Sents, amor, com canten els ocells? Són lliures".



Ens creixeran les ales. Volarem molt més lluny d'aquest món. I si trobam altres planetes, no hi voldrem viure. Perquè, nosaltres, som ja lliures. Les nostres plomes serviran l'esperança d'aquells qui ja no en tenen. Ens cercaran, ho crec, i voldran imitar-nos. Quan tot sigui fosc, quan tot sigui negre. Llavors traurem la veu, que se senti ben fort: som aquí, sentiu? Aquest és el bateg del nostre cor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada